Kwaliteit keukens

Kwaliteit keukens? Hoe herkennen we een kwaliteitskeuken? Waar moeten we op letten bij het kopen van een keuken? Waar vindt ik een uitstekende kwaliteitskeuken voor de laagste prijs?

De kwaliteit van een keuken is heel belangrijk. Kan een keuken nog zo mooi zijn, maar als die snel kapot gaat heb je er niks aan. Let daarom goed op de kwaliteit van de keuken.

Goedkope kwaliteitskeukens?

Goedkope kwaliteit keukens? Om een goed beeld te krijgen van prijzen en kwaliteit, kunt u alvast  overwegen meerdere keukenboeken te ontvangen of bekijk direct de keukenzaak met goede kwaliteitskeukens die momenteel het scherpst geprijsd zijn.

Klik hier voor de goedkoopste kwaliteitskeukens >>>

Kwaliteit keukens

Een keuken beoordelen op kwaliteit is bijna niet te doen. Net zoals bij auto’s, zijn er in keukens verschillende gradaties van kwaliteit. Keukenzaken kan je dan ook heel goed vergelijken met automerken.

Andere fabriek, andere degelijkheid, blinken ergens anders in uit, of hebben ergens anders juist een zwakke plek. Zo is dat met keukens ook. De kwaliteit van een keuken is ook pas te merken na een aantal jaren.

kwaliteit keukens

Kwaliteit keukens vergelijken

De kwaliteit van een keuken is tegenwoordig niet makkelijk te vergelijken. Aan welke keukendeur of lade je ook gaat trekken, je zal weinig verschil merken tussen de keukenzaken onderling.

Het is in ieder geval aan te raden een keuken te kopen die voorzien is van het kwaliteitskeurmerk in de keukenbranche, makkelijk te herkennen aan de CBW-sticker op de voordeur van de keukenwinkels.

Meer over dit kwaliteitskeuken keurmerk.

kwaliteit keukens keurmerk

Kwaliteit van keukens kenmerkt zicht pas na jaren. Pas als de keuken zijn leeftijd heeft gehaald, (gemiddeld tien tot vijftien jaar) kan men zeggen of de keuken van goede kwaliteit was.

Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat keukens met gebreken worden geleverd of dat ze na zeer korte tijd gebreken beginnen te vertonen, dit zijn echter uitzonderingen die relatief weinig voorkomen.

Wanneer de keuken echter wel snel gebreken vertoon, kunt het beste snel contact opnemen met de desbetreffende keukenzaak en samen tot een oplossing komen.

Kwaliteitsmeting keukens

Bijna elk bedrijf test zijn keukens. Keukendeurtjes worden onder grote druk dag en nacht open en dicht gedaan door middel van een kwaliteitsmeting van een robot. Zo kan men het aantal keren dat een keukendeur open en dicht gaat meten.

Dit zegt op den duur iets over slijtage bij keukens. Deze gegevens worden secuur bijgehouden en gemeten. Met deze gegevens kan een keukenzaak zijn kwaliteit dag en nacht blijven testen.

De resultaten worden vervolgens gebruikt om toekomstige keukens, waar nodig, te verbeteren. Zo zijn de keukens constant in ontwikkeling en worden ze langzamerhand steeds van betere kwaliteit.

Dit betekent dus ook dat keukenmerken met een van oudsher minder goede reputatie tegenwoordig kwalitatief veel betere keukens zullen maken.

Waar kunt u als leek kwaliteit aan herkennen?

Het is voor de meeste consumenten heel moeilijk om kwaliteit van een keuken te herkennen. U kunt doorgaans wel aan de afwerking zien of de kwaliteit voldoet. Als u heel goed kijkt, kunt u zien dat bepaalde onderdelen bij een keuken goed of minder goed afgewerkt zijn.

Een mooi voorbeeld hiervan is de zijwand bekleding van een kast, de zijwanden van een kast of het interieur van een kast. Bijvoorbeeld een apothekerskast interieur of een hoek onderkast of carrousel kast interieur.

Wilt u de kwaliteit van keukens vergelijken, zult u flinke kennis moeten hebben van de keukenwereld. Alleen keukenverkopers en keukenmontagebedrijven hebben een goed beeld van de kwaliteit, omdat die dagelijks te maken hebben met de verschillende keukenmerken.

Wilt u de kwaliteit weten van een keukenmerk? Vraag een expert en kijk vooral naar ervaringen met keukens op langere termijn.

Bestel hier gratis keukenbrochures >> om inspiratie op te doen.

U hebt ze al binnen een paar dagen thuis. Of bekijk de voordeligste keukens >>> tegen de laagste prijs.